Réka Darida Foundation

A New York-i székhelyű Réka Darida Foundation támogatja a Nádudvari Népi Kézműves Szakgimnázium szakmai programjait, illetve kiemelkedő, szakmailag elkötelezett kézműves diákjainknak havi rendszerességgel kézműves alkotói ösztöndíjat biztosít, mely segíti őket szakmai fejlődésükben. Iskolánk nevében tisztelettel köszönjük a támogatást, a közeljövőben folyamatosan bemutatjuk az ösztöndíjas diákjaink szakmai alkotómunkáját.
A Darida Réka Alapítvány célja, hogy oktatási, művészeti és közösségi programokon keresztül új lehetőségeket teremtsen a tudásátadás területén, és támogassa a magyar népművészeti kezdeményezéseket, alkotókat és szervezeteket, ezeket bemutassa a szélesebb amerikai közönség számára, valamint szolgálja az amerikai magyar diaszpóra közösségeit.
Darida Réka Csengerben született, 2000-ben vándorolt ki az Egyesült Államokba, ahol haláláig aktív tagja és kiemelkedő támogatója volt a New York-i magyar művészeti és közösségi életnek. Családja 2020 óta magánalapítvány kerete között folytatja az általa megkezdett filantróp tevékenységeket.