Padlizsánsütés

Padlizsánsütés – az ősz finom lehelete 2015. szeptember 23.
Felelős: Zsákai Ildikó

Hagyományosnak mondható iskolánkban a Zöld héthez kapcsolódóan a zakuszka főzés, ám a körülmények alakulása az idén padlizsánsütésre adott alkalmat.
A tanulókkal (9 oszt. és 2/1) közösen fogtunk neki a 10 kilónyi padlizsánnak, roston szabad tűz füstjében készíteni a finomságot. A sütés közben beszélgettünk a padlizsánról, elkészítési módjairól, eredetéről, a látható folyamatokról. Azok is bekapcsolódtak, akik eddig nem tudtak, vagy nem akartak ilyesfajta munkát végezni. Jóízű beszélgetéssel, évődéssel, fotózkodással telt a foglalkozás egésze. A pucolás, kutterezés (aprítás) után olajat, sót, borsot, citromsót tettünk ízlés szerint a péphez és finom friss kenyérrel vendégeltük meg magunkat és az odavetődőket.

WP_20150923_004

WP_20150923_011

WP_20150923_017

WP_20150923_040