Disznótor

Haj-Ki-Kisze……….

A tél temetése minden évben fontos rítus iskolánkban. A hamvazószerdával kezdődő böjti időszak előtt igyekszünk minden télhez kapcsolódó hagyományt megélni. Így van ez már 6 éve. Nem maradhat ki a farsangi időszakból egy igazi disznótor, szúrással, szalmás perzseléssel, hagyományos feldolgozással, mint ahogy a panziós falusi vendéglátó szakosaink tananyagából sem. Előbbihez már csak egy-két állomás hiányzik és kész egy igazi farsangi mulatság. Egy kisze bábú, melyet a diákok készítenek és a nap végén együtt elégetünk, mellyel a betegségek távolmaradását kérjük. Egy igazi siratás, ahol maskarában alakoskodhatunk, egy pár tánclépés, egy áldás Balázs püspök tiszteletére, hogy torkunk ne fájjon az éven, valamint egy finom kemencében sült zsemle, hogy az esti bálra kisült hurka mellé legyen mit falatozni. Ezekhez minden évben a Nagisz Zrt. ad támogatást, a tanári kar pedig sok munkát és energiát. Az idei esztendőben is nagy örömmel tett meg mindent a kézműves szakiskola annak érdekében, hogy mihamarabb köszönthessük együtt a tavaszt.

Perzselés

 

Készülődés a kiszebábú égetésére

Benő Nagy Réka vezető helyettes