Általános tudnivalók a 2018/19-es tanév beiskolázásáról

fejlec-2016-szines-1

Az egyéni jelentkezés menete a 2017/2018. tanévben zajló középfokú felvételi eljárás során

A középfokú felvételi eljárásban a felvételi lapok kitöltését főszabályként a jelentkező általános iskolája végzi. Ettől eltérő esetben egyéni jelentkezés benyújtására kerül sor. A felvételi lapok egyéni kitöltése az alábbiak szerint kezdeményezhető.

  • A felvételi lapok kitöltését a jelentkezőnek, illetve a szülőnek önállóan kell kezdeményeznie, ha a jelentkezőnek jelenleg magyarországi általános iskolával nincs tanulói jogviszonya, azaz:
    • a jelentkező jelenleg külföldi intézménnyel áll tanulói jogviszonyban, vagy
    • a jelentkező jelenleg egy magyarországi középfokú iskolával áll tanulói jogviszonyban.

Az egyéni jelentkezés során a felvételi lapokat (tanulói adatlap és jelentkezési lap(ok)) a jelentkezőnek, illetve a szülőnek a KIFIR elektronikus adatlapkitöltő program egyéni jelentkezők számára létrehozott felületén kell előállítani, majd továbbítani kell a továbbtanulásra kiszemelt középfokú iskolákba, illetve az Oktatási Hivatalba.
A KIFIR elektronikus adatlapkitöltő program egyéni jelentkezők számára program 2018 januárjában – az általános felvételi eljárás kezdetén – lesz elérhető a https://www.oktatas.hu/kozneveles/kozepfoku_felveteli_eljaras/2017_2018 honlapon. Oktatási azonosítóval nem rendelkező tanulók részére a középfokú felvételi eljárásban szükséges, ún. „fiktív azonosító számot” a program automatikusan generálja majd, annak külön igénylése nem szükséges a felvételi eljárás során.

Iskolánknak megküldendő jelentkezési lap:
letoltes4-5

Javasoljuk, hogy a felvételi eljárással kapcsolatban, tanulmányozzák át az Oktatási Hivatal honlapján a Köznevelés/Középfokú felvételi eljárás/Aktuális beiskolázási időszak (2017/2018. tanév)/Felvételi a középfokú iskolákban a 2017/2018.tanévben menüpont alól letölthető tájékoztató kiadványt. A középfokú felvételi eljárásra vonatkozó jogszabályok, közlemények szintén a Köznevelés/Középfokú felvételi eljárás menüpontban, a Jogszabályok, közlemények linkre kattintva érhetők el.

Forrás: Oktatási Hivatal – https://www.oktatas.hu/kozneveles/kozepfoku_felveteli_eljaras/2017_2018beiskolazas/egyeni_jelentkezes_menete_2017_2018

OM azonosító: 203030, cím: 4181, Nádudvar, Kossuth L. u 7., Telefon: 06-54-480-438

E-mail: titkarsag@nadudvariszakiskola.hu, Honlap: www.nadudvariszakiskola.hu

Igazgató neve: Dr. Takácsné Baranyai Etelka

Általános információk az iskoláról:

Az oktatásban igen fontos szerepet kap a hagyományismeret, a néprajz, melyet nem elsősorban elméletben, hanem a szokásokat, játékokat, munkafolyamatokat kipróbálva ismernek meg. A műhelyekben hagyományos módszerekkel, ősi formákat felhasználó olyan tárgyak készülnek, melyeknek mai életünkben is helye van, jól használhatók.  Ebben az iskolatípusban 3 szakképzési + 2 érettségi vizsgára felkészítő évfolyam választható. Szakközépiskolai kerettantervek szerinti oktatás során közismereti tárgyak, angol nyelv, szakmai elmélet és gyakorlat művészeti tanulmányi területen választható.
26. tanéve a kézműves oktatás szolgálatában a BSzC Nádudvari Népi Kézműves Szakközépiskolája és Kollégiuma.  A hagyományos mesterségek oktatásában évtizedek óta kiemelkedő iskola több minisztériumi elismerésben részesült a kimagasló munkáért. Tanulóink közül eddig huszonhatan nyerték el a Népművészet Ifjú Mestere címet, tizenheten népi iparművészek, és heten Príma Junior díjasok.

 Szakközépiskola osztály:

A 3 éves szakközépiskolai képzést és a komplex szakmai vizsgát követően automatikus továbblépési (továbbtanulási) lehetőséget nyújt az érettségi megszerzéséhez, egy kétéves érettségire felkészítő képzés keretében. Erről a lehetőségről a tanuló dönt. Ebben az esetben a tanuló négy kötelező közismereti vizsgatárgyból tesz érettségit és a korábban az iskolában megszerzett szakképesítése középszintű érettségi vizsgaként kerül elismerésre. Ebben az iskolatípusban 3+2 éves képzés folyik.
Szakképesítés megnevezése:

Népi kézműves a szakmairány megjelölésével: fazekas, faműves-fajáték készítő, nemezkészítő, szövő, takács, népi bőrműves, kosárfonó és fonott bútorkészítő 

Népi kézműves OKJ száma: 3421501, Szakmacsoport: 4.  Művészet, közművelődés, kommunikáció,
Ágazgat V. Képző- és iparművészet

Informatika szakmacsoportban a 54 481 02 OKJ számú gazdasági informatikus szakma választható érettségi után, közismereti képzés nélkül, két tanév alatt.

Idegen nyelv: angol, Írásbeli vizsga: van/ nincs, Szóbeli meghallgatás: van/ nincs

Kollégiumi elhelyezés: van /nincs

Kollégium neve: Berettyóújfalui Szakképzési Centrum –Nádudvari Népi Kézműves Szakközépiskolája és Kollégiuma

Cím: 4181, Nádudvar, Fő út 135, Telefon: 06-54-480-438

Információk a kollégiumról: A 2007-ben elkészült új kollégium 50 férőhellyel, modern körülmények között várja a szakiskola diákjait.