Motivációs nap

Tisztelt Szülők, Diákok!

Iskolánk nagy örömmel fogadta gyermeke jelentkezését! Bízunk abban, hogy személyesen is találkozunk, 2022. március 2-án, szerdán, motivációs napunkon! Minderről az alábbi levelünkben nyújtunk Önöknek tájékoztatást!

Szakgimnáziumunkban hagyományos felvételi eljárás nincs, viszont kiemelten fontosnak tartjuk, hogy megismerjük a jelentkezők kompetenciáit! Ha a középfokú iskola a művészeti tanulmányi területen hirdet felvételt, a felvételi kérelmekről az általános iskolai tanulmányi eredmények alapján dönthet, vagy további képességek, készségek meglétét is vizsgálhatja.

Idén nagyon szép számmal érkeztek jelentkezések az oktatott szakmákra, így kiemelten fontos, hogy találkozzunk annak érdekében, hogy a lehető legtöbb információ birtokában alakíthassuk ki a felvételi rangsorunkat.

Ez a nap arra is alkalmas, hogy a szülők és diákok megismerhessék a leendő osztálytársaikat, tanáraikat, osztályfőnöküket. A nap folyamán a diákok mesét hallgatnak, fejtőröket oldanak meg és a választott szakmájuknak megfelelően a műhelyben is alkotnak egy keveset. Az iskolaorvosunk elő-alkalmasítást végez.

A motivációs nap 9 órakor kezdődik egy közös beszélgetéssel és várhatóan 12 óráig tart. Igyekszünk a szülőknek is hasznos elfoglaltságot biztosítani!

A legfontosabb információk, amit ne felejtsenek el!

Hozzák magukkal a meglévő iskolai félévi értesítőt, a tanuló diák vagy személyi igazolványát, TAJ kártyáját, rajzeszközt (színes ceruzát). Amennyiben a jelentkező rendelkezik a Pedagógiai Szakszolgálat Szakértői Bizottsága által írt szakvéleménnyel, vagy bármilyen a szakmaválasztást befolyásoló orvosi szakvéleménnyel, azt hozzák magukkal! Fontos, hogy a jelentkező tanuló hozza magával egészségügyi- és oltási kiskönyvét is.    

A motivációs nap helye: Népi Kézműves Szakgimnázium és Kollégium, Nádudvar, Kossuth L. u. 7. (Szín-tér)

Járványügyi szabályozás értelmében nagykorúak esetében az iskolában való belépéshez szükséges a védettségi igazolvány felmutatása. A maszkviselés pedig mindenkire kötelező érvényű.

A jelentkezők sorrendjét – felvételi rangsorát – a hozott osztályzatok és a motivációs napon tapasztalt eredmények alapján alakítjuk ki.

Nádudvar, 2022. február 22.

Tisztelettel: Benő-Nagy Réka intézményvezető