FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ 8. OSZTÁLYOSOKNAK 2020-2021-ES TANÉVRE

FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ 8. OSZTÁLYOSOKNAK 2020-2021-ES TANÉVRE

Indítható szakközépiskolai osztály 1 (20 fő)

Szakképesítés megnevezése: Népi kézműves (a szakmairány megjelölésével)

OKJ: 3421501

Szakmacsoport: 4.  Művészet, közművelődés, kommunikáció,
Ágazgat V. Képző- és iparművészet Népi kézműves (a szakmairány megjelölésével)

Választható szakmairányok:

  • KIFIR tagozatkód: 0060 Népi kézműves – Faműves, fajátékkészítő
  • KIFIR tagozatkód: 0061 – Népi kézműves – Nemezkészítő

Idegen nyelv: angol

A felvételi eredmény megállapításának módja, a pontszámítás:

Intézményünkben hagyományos felvételi eljárást nincs, viszont fontosnak tartjuk, hogy megismerjük jelentkezőink kézügyességét, a kézműves munkájához való hozzáállást. Ezért egy előkészítő napot tartunk, amely alkalmával megismertetjük leendő tanulóinkat az iskola felépítésével. Ebből az alkalomból gyakorlati foglalkozást szervezünk – motivációs nap -, amellyel betekintést nyerhetnek a hozzánk jelentkezők a szakmai oktatásunk rendszerébe.
Motivációs nap várható ideje: 2020. március 4. szerda, – az iskolánkba jelentkező diákok számára – jelentkezők rangsorolása.

Bemeneti kompetenciák: a képzés megkezdhető a szakképesítés szakmai és vizsgakövetelményeit kiadó rendelet 3. számú mellékletében a 4. Művészet, közművelődés, kommunikáció szakmacsoportra meghatározott kompetenciák birtokában. Hozott osztályzatok és a meghallgatás során tapasztalt motiváció eredménye alapján helyben kialakított pontszámítás szerint.

Kollégiumi elhelyezés: A 2007-ben elkészült, idén felújított kollégium 50 férőhellyel, modern körülmények között várja a szakközépiskola diákjait.

Egyéb információk: Az oktatásban igen fontos szerepet kap a hagyományismeret, a néprajz, melyet nem elsősorban elméletben, hanem a szokásokat, játékokat, munkafolyamatokat kipróbálva ismernek meg. A műhelyekben hagyományos módszerekkel, ősi formákat felhasználó olyan tárgyak készűlnek, melyeknek mai életünkben is helye van, jól használhatóak.

Tekintsd meg bemutatkozó filmünket: BSZC Nádudvari Népi Kézműves Szakközépiskolája és Kollégiuma