Digitális Témahét 2016

Iskolánk csatlakozott az Emberi Erőforrások Minisztériuma által első alkalommal meghirdetett, az Informatikai Vállalkozók Szövetsége által koordinált, Digitális Témahéthez, április 04-08-án.

A témahét célja a digitális pedagógia minél szélesebb körű alkalmazása az oktatási intézményekben, ezzel együtt a diákok digitális kompetenciájának, digitális jártasságának fejlesztése, hogy minél nagyobb eséllyel induljanak a munka világába.

Ezen a héten két projektet valósítottunk meg:

  1. Felkészülés a költészet napjára:
    Minden évfolyamon a diákok magyar-, társadalom ismeret-, néprajz órákon  József Attila életét, munkásságát, korát dolgozták fel digitális tananyagok, digitális tábla segítségével.
    A projekt lezárásának “koronája” az április 8-án megtartott iskola szintű vetélkedő volt, amikor a szakmák alkotta csoportok versengtek online feladatlap kitöltésével. A feladatlap a redmenta.com oldalon készült (direktcím: költészet napja).
  2. Népi kézműves szakmák bemutatása:
    A 9. évfolyamos számítógép-szerelő, karbantartó diákok  a kézműves műhelyekben készítettek digitális fényképezőgéppel fotókat a kézműves munkák folyamatáról és a kész alkotásokról.
    A fotókat archiválták, rendezték, MS Power Point programmal bemutatták, szintén a pénteki záró napon.

A választható programok között fedeztük fel a National Instruments (NI Hungary Kft) debreceni cég üzemlátogatását. Nagy örömünkre április 07-én csütörtökön 15 diák és 3 oktató bepillantást nyerhetett az elektronikai eszközök gyártására koncentráló üzem munkájába.
Tájékoztatást kaptunk a munkalehetőségekről és az odavezető útról is.
Nagy sikernek örvendett a LEGO robot, melynek mentorprogramjáról is tájékoztattak bennünket.

Lássuk mindezt képekben: