Motivációs nap

Intézményünkben hagyományos felvételi eljárás nincs, viszont fontosnak tartjuk, hogy megismerjük jelentkezőinket, kézügyességüket, a kézműves munkához való hozzáállásukat, számítógépes ismereteiket. 

A fentiek figyelembevételével 2015.03.04. 9 órai kezdettel a Szakiskolánkban szóbeli meghallgatás lesz, az új szakképzési évfolyamok leendő tanulói számára.

A motivációs nap (meghallgatás kezdetén) általános igazgatói tájékoztatót kapnak szülők és diákok, melyre ezúton tisztelettel meghívom Önöket.

A szóbeli meghallgatás helye: Nádudvar, Kossuth L. u. 7. Szín-tér

Információk a szóbeli meghallgatásról:

A jelentkező tanuló hozza magával meglévő iskolai félévi értesítőjét, diák vagy személyi igazolványát, TAJ kártyáját. Amennyiben rendelkezik Pedagógiai Szakszolgálat Szakértői Bizottsága által írt szakvéleménnyel, vagy bármilyen orvosi papírral, kérjük azt is hozza el.

A felvételi eredmény megállapításának módja, a pontszámítás: Hozott osztályzatok és a meghallgatás során tapasztalt motiváció eredménye alapján helyben kialakított pontozás szerint.

Azok a jelentkezők, akik több szakmát is megjelöltek felvételi lapjukon, annak sorrendjében haladnak a nap során.

Iskolai rendszerű szakképzésbe csak olyan tanulót lehet felvenni, aki az adott szakképesítésre a 37/2013.(V.28.) EMMI rendeletben meghatározott szakmai és vizsgakövetelményben előírt egészségügyi alkalmassági követelményeknek megfelel, és ez alapján előreláthatóan nincs akadálya a komplex szakmai vizsgára bocsátásnak. A nálunk oktatott szakmákra saját iskolaorvosunknak kell elvégezni az alkalmasításokat, melynek időpontja a motivációs nappal egybeesik. Kérjük, hogy úgy készüljenek, hogy a szóbeli meghallgatások után a kora délutáni órákban sor kerül az alkalmassági vizsgálatra is, ugyanis e nélkül intézményünk nem tudja összeállítani a felvételi rangsort, a jelentkező nem vehető fel.

 

Tisztelettel:

Dr. Takácsné Baranyai Etelka

igazgató